Close

10 november 2014

Social Sales, authenticiteit als 3de bouwsteen

Genius sketch - changed sales proces

Authentiek

Nu wordt het interessant. Verkopers zijn over het algemeen tot op het bot getraind met technieken en methodes hoe een klant te verleiden tot een deal. Zet een succesvol verkoper in een ruimte met allemaal gemiddelde verkopers en de eerste vraag zal zijn „Hoe doe je dat? Welk trucje gebruik je?”

De beste verkopers gebruiken geen trucjes. Sterker nog, de beste verkopers/account managers geloven vaak niet in al die trainingen. Sales is persoonlijk en dus mensenwerk. Mensen doen alleen maar zaken met elkaar als ze elkaar vertrouwen. Dat is vaak een gevoelskwestie. Dan hebben we het over “de klik”.
Door bij je zelf te blijven en authentiek te zijn, ben je een persoon die waarde te bieden heeft in plaats van een verkoper die een deal wil komen doen.

unique-genius-sketch-_300dpi-color_sales-book

Voor Social Sales en online conversaties geldt dit nog meer dan anders. Mensen kunnen je niet in de ogen kijken, dus op het moment dat jouw gesprekspartner het gevoel heeft dat het een trucje is waar jij je mee bezig houdt, haken ze gelijk af. Verkoop niks, maar voer een leuk gesprek op basis van echte interesse.
Het is als in de kroeg. De beste relaties en vriendschappen ontstaat door een eerste ontmoeting die zuiver en echt was.
Een online gesprek wil je zo snel mogelijk offline hebben, face to face. Dat kan alleen als het online gesprek zuiver en authentiek is geweest. Alleen dan klopt het beeld wat een klant van je heeft als ze je voor het eerst echt ontmoeten. Klopt dit beeld niet, dan ben je voor altijd klaar bij die klanten en zal je nooit zaken met ze doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *