Close

Meerdere accounts op LinkedIn

LinkedIn accounts samenvoegen

Heb je nog een oud profiel op LinkedIn? Heb je ooit een account aangemaakt en jaren later een nieuw profiel aangemaakt met nieuwe gegevens? Je kunt je oude account sluiten en er voor zorgen dat wanneer iemand je opzoekt op LinkedIn dat men dan maar één account van jou vindt.

Waarom is het belangrijk om maar één profiel op LinkedIn te hebben?

  • Geen verouderde informatie online
  • Je bent direct vindbaar op LinkedIn
  • Berichten komen direct bij je binnen
  • Je hebt zelf controle over jouw gegevens
  • Geen vervuiling in andere zoekmachines zoals Google

Wanneer je weet wat er van jou online bekend is en je beheert deze accounts zelf dan hou je de controle er zelf over. Met maar één account op LinkedIn ben je er zeker van dat alleen de juiste informatie online beschikbaar is. Niet alleen voor jezelf als een curriculum vitae maar zeker ook voor de personen die naar jou en jouw informatie zoeken. Er is geen verwarring over wie jij bent en welk profiel bij jou past.

Willen ze je een bericht sturen dan komt dit bericht ook bij jou binnen en niet in een verlaten e-mailaccount.

Bijkomend voordeel is dat andere zoekmachines buiten LinkedIn, zoals Google of Bing, alleen de juiste informatie over jou via LinkedIn indexeren en weergeven in de zoekresultaten. Zo bewaak je tevens je eigen identiteit en daarmee bied je vertrouwen richting je gesprekspartners.

Kanttekening hierbij is dat je op LinkedIn wel de mogelijkheid hebt om je profiel in meerdere talen op te maken. Dit is handig wanneer je opereert in een meertalig netwerk of in een land waar meerdere talen worden gesproken, België bijvoorbeeld. Wanneer je je profiel meertalig opmaakt zal de bezoeker van jouw profiel de taal van zijn/haar voorkeur te zien krijgen. Kom je bijvoorbeeld op mijn profiel en gebruik je LinkedIn in de Engelse taal dan krijg je mijn Engelstalige profiel te zien. Heb je Nederlands gekozen als basistaal dan zie je mijn Nederlandstalige profiel.

Van meerdere profielen naar één profiel

Wanneer je meerdere LinkedIn hebt geeft LinkedIn je twee mogelijkheden:

  1. Je profielen samenvoegen
  2. Profielen sluiten en met één profiel verder gaan

Je bereikt de opties bij het instellingen menu onder jouw profiel.

LinkedIn instellingen

Scroll naar beneden tot je bij account bent. Hier kun je kiezen tussen het sluiten van je account of het samenvoegen van twee accounts.

LinkedIn accounts samenvoegen

Het samenvoegen van twee accounts kun je alleen uitvoeren wanneer je het e-mailadres en wachtwoord van het dubbele account weet. Je start met samenvoegen door in te loggen met het account wat je wil behouden. Het account wat je wil toevoegen aan dit account zal na deze actie niet meer bestaan of vindbaar zijn. Alleen je connecties en e-mailadressen van het dubbele account worden aan je bestaande LinkedIn profiel toegevoegd.

Het volgende zal niet samengevoegd worden:

  • Profielcontent (geschreven en/of media)
  • Bewerkingen
  • Onderschrijvingen
  • Aanbevelingen
  • Opgeslagen artikelen

Je kunt geen accounts samenvoegen wanneer één van de accounts 0 connecties of meer dan 30.000 connecties heeft. Het maximum connecties op LinkedIn is 30.000.

Let er tevens op dat wanneer je accounts samenvoegt al je InMail-tegoed verloren gaat. Je dient tevens eerst het volgende te doen:

  • Zeg allereerst je Premium-abonnement op.
  • Annuleer eventuele vacatures.
  • Annuleer alle advertentiecampagnes.

LinkedIn account sluiten

Wil je niets samenvoegen maar alleen je dubbele account sluiten en je weet je login gegevens dan kun je inloggen met dat account en via instellingen naar account gaan en op sluiten klikken.

Hiervoor geldt:

  • Zeg allereerst je Premium abonnement op
  • Stop al je advertentiecampagnes
  • Je verlies je inmail tegoed

Wanneer je geen toegang meer hebt tot één van je accounts dan kun je via aanmelden en wachtwoord opvragen deze gegevens ontvangen. Hiervoor dien je wel je e-mailadres nog te weten én nog toegang te hebben tot dit e-mailadres. Weet je dit niet meer of heb je er geen toegang meer toe dan kun je LinkedIn vragen om je te helpen. Alle informatie over het samenvoegen of sluiten van LinkedIn accounts vind je op de help pagina’s van LinkedIn.

Kom je er alsnog niet uit of heb je hulp nodig? Wij kijken graag met je mee en helpen je met het sluiten en samenvoegen van je accounts. Je kunt al je vragen over LinkedIn aan ons stellen via dit formulier.